Zaterdag 7 mei is de Veluwe Kr...

Op zaterdag 7 mei organiseren wij de Veluwe Krachttour voor de racefiets waarbij u kunt kiezen uit d...

Meer info >>

Zaterdag 9 april aanwezig bij ...

  ...

Meer info >>

26 maart Startritten bij de Ve...

...

Meer info >>

archief

Buienradar

MTB-seizoen geopend met wedstrijd in Garderen

22 okt.

Evenals vorig jaar waren er ideale weersomstandigheden om een mooie wedstrijd te kunnen verrijden. Samen met een aanpassing van het parcours - een idee van Arjan Bakker - is dit ook gebeurd. Door de aanpassing van het parcours was de verdeling van klimmen, en daarna weer kunnen herstellen op de vlakke paden, een goede keuze. Niet dat de renners op een cyclocrosser er voordeel aan hadden. Die ééne helling met de vele sporen en slippende achterband blijft voor de cyclocrossers onder ons een kwelling!

 

Na enkele jaren weggeweest te zijn van het programma ging de wedstrijd weer als van ouds van start met een massastart. Wachten op het "startschot" van Bert Mulder en gewoon met z'n allen op de eerste helling vol gas geven en zorgen dat je in een gunstig geultje omhoog kan komen. Bovenaan zien we wel bij wie je kunt aanpikken! Deze middag de keuze uit 21 mannen maar helaas geen vrouwen!

 

 

 

Na enkele ronden vormde zich een kopgroep met Bas Verhoog, Arnoud Roeloffs, Edwin Schut, Stephan Schipper en Daniël van der Meulen. Arjan Bakker, Arnoud Rozendaal, Wim van Donselaar en Peter Bokhorst trachtten nog bij de koplopers te komen, maar helaas de koplopers waren er vandoor! Na een halve wedstrijd moest Edwin opgeven door een defect aan de versnellingsbak, Daniël kon het tempo van de kopgroep niet volgen. Stephan evenmin maar kon zich handhaven op een mooie derde plek. Bas liet aan Arnoud blijken dat hij bergop net wat minder kracht en techniek bezat. Dat moet je dus niet doen bij Arnoud! Hij wacht dan op een tactisch moment, laat in de wedstrijd, om de overwinning te pakken. 

 

In de achterhoede werd strijd geleverd in groepje van twee of drie, of met je fiets die net niet wil wat jezelf van plan bent op dit uitdagende parcours. Maar bovenal een leuke wedstrijd, mooi weer en uitstekend verzorgd.

 

 

 

 

De volledige uitslag van de wedstrijd

 

11 november is de volgende wedstrijd. Dan op het parcours achter de carpoolplaats bij restaurant Zondag.