Stephan Schipper wint de Gert ...

Stephan heeft woensdagavond 18 augustus de Gert Morren Bokaal gewonnen en is dus automatisch de nieu...

Meer info >>

Stephan Schipper prolongeert t...

Stephan Schipper heeft ook dit jaar weer het tijdritkampioenschap bij de Veluwe Renners opgeëis...

Meer info >>

Woensdagavond 19 mei gaan de t...

  De Veluwe Renners starten woensdag om 19:00 uur met de trainingen op de maandag- en woensd...

Meer info >>

archief

Buienradar

Stephan Schipper wint de Gert Morren Bokaal 2021

20 aug.

Stephan heeft woensdagavond 18 augustus de Gert Morren Bokaal gewonnen en is dus automatisch de nieuwe clubkampioen van De Veluwe Renners. De wedstrijd werd gehouden op het wielerparcours van de wielervereniging Eemland in Amersfoort.

Het is een vrijliggend parcours van 1500 meter met daarin 3 bochten en een viaduct waardoor je vrij van overig verkeer kan koersen. Het enige waar je scherp op moet letten, is het moment dat Stephan een splijtende demarrage plaatst.

Die demarrage kwam dus al in de tweede ronde waarbij het voor Maciej Kot te snel ging en uit de wedstrijd stapte. Na de eerste tussensprint, waarbij het voorspelbaar is dat er direct daarna wordt doorgereden, was het ook voor Chris Evers het moment om de wedstrijd te verlaten.

 

De overige vijf, Remco, Richard, Andries, Arnoud en Leo, gaven elkaar geen ruimte om weg te komen uit het groepje. Ook de tweede Evers, Richard in dit geval, kreeg het steeds lastiger om na een bocht aangehaakt te blijven en kwam op achterstand.

 

Het overgebleven viertal liet het aankomen op de laatste ronde waarbij Remco Jochems nog snel even 3 seconde bonificatie op de streep meepakte en tweede in de einduitslag is geworden, gevolgd door Andries Slingerland.

 

De volledige uitslag                           Foto's van de wedstrijd