……....

De Veluwe Renners organiseren op zaterdag 26 en op zondag 27 november de St. Nicolaas MTB-tocht ...

Meer info >>

Zeven Veluwerenners hebben dee...

...

Meer info >>

Zaterdag 9 april aanwezig bij ...

  ...

Meer info >>

archief

Buienradar

 

 

MTB-wedstrijden seizoen 2022/2023


Puntenverdeling en samenvatting van zaterdag 15 oktober.

 

plaats naam

punten

1 Theo van Drie 80
2 Gerjan Olsder 70
3 Stephan Schipper 65
4 Daniël van der Meulen 60
5 Arjan Bakker 55
6 Nic Vaessen 50
7 Leo Roeloffs 48
8 Richard Evers 46

 

 

 

Het weer begon op deze dag nog droog maar tijdens het uitzetten van het parcours in de zandgaten van Garderen regende het inmiddels flink door. Maar: het klaarde tegen 2 uur op en werd de wedstrijd onder min of meer droge omstandigheden verreden. De lage opkomst zou dus kunnen komen door de regen? De keuze van het rondje was dit jaar iets gewijzigd omdat door de landurige droogte enkele beklimmingen uit het gat vandaan weinig meer met het mountainbiken van doen hebben. Eén klein stuurfoutje wordt direct afgestraft, en is het afstappen en lopend naar boven! 

 

Vanaf de start volgde er direct een sprint omhoog, welliswaar op de minst zware klim, maar wel met het resultaat dat bovenaan de eerste onderlinge verschillen zichtbaar werden. Bij de eerste passage was er nog sprake van een kopgroepje met daarin Daniël, Gerjan, Stephan en Theo, en op enige afstand de vier achtervolgers. Alles echter van korte duur! Theo van Drie deed er in ronde twee een schepje bovenop en zagen we hem pas terug bij de eindstreep. Je vraagt je als deelnemer op het moment dat je door Theo op een ronde wordt gezet, wel af of er paadjes binnendoor zijn! Het bewijs heb ik niet gezien, maar het voelde wel zo! Ik heb wel bij Theo gezien dat een bocht buitenom nemen toch een klein voordeel heeft. Weer wat geleerd.

 


 

Puntenverdeling en samenvatting van zaterdag 5 november

 

plaats naam

punten

1 Theo van Drie 80
2 Arnoud Roeloffs 70
3 Gerjan Olsder 65
4 Stephan Schipper 60
5 Daniël van der Meulen 55
6 Nic Vaessen 50
7 Remco Ridder 48
8 Richard Evers 46
9 Leo Roeloffs 44
10 Johan Wilbrink 42
11 Theo Wammes e-bike

 

Vandaag werd de wedstrijd verreden bij het busstation "Zondag" met ditmaal een variant die door Stephan Schipper bedacht is. Ik moet zeggen dat met het toegevoegde keerpunt weer een extra variant aan de mooie paadjes is toegevoegd.

 

Na de start werd al snel duidelijk dat Arnoud en Theo de wedstrijd zouden gaan maken en de overige renners genoegen moesten nemen met een klassering die bij hun "niveau" aansluit. Mooi om te zien dat nieuwkomer Remco Ridder met een zevende plek zich daartussen plaatst. Theo en Arnoud hielden het tempo de gehele wedstrijd hoog waardoor Gerjan geen enkele kans kreeg om aan te sluiten. Verstandig van de koplopers, omdat je het niet met Gerjan op een eindsprint moeten laten aankomen. Arnoud en Theo lieten het onderling wel op een eindsprint aankomen met Theo als overwinnaar.   


 

Tussenstand MTB-kampioenschap 2022/2023

 

 

plaats naam

punten

1 Theo van Drie 160
2 Gerjan Olsder 135
3 Stephan Schipper 125
4 Daniël van der Meulen 115
5 Nic Vaessen 100
6 Richard Evers 92
7 Leo Roeloffs 92
8 Arnoud Roeloffs 70
9 Arjan Bakker 55
10 Remco Ridder 48
11 Johan Wilbrink 42
12 Theo Wammes e-bike


 

De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 januari 2023 op recreatiegebied Zeumeren.