De Veluwe Krachttoer 2024...

  Deze NTFU-erkende Veluwe Krachttoer is met zijn hoogtemeters een uitstekende t...

Meer info >>

Zoek jij nog een groep om mee ...

    Zoek jij nog een groep om mee te fietsen? Maak kennis met "De Veluwe Renners".&nb...

Meer info >>

Kootwijks Mooiste 2024...

  Nieuwe routes, Nieuwe naam.    LET OP! ENKEL OP ZATERDAG!  Je kunt...

Meer info >>

archief

Buienradar

Gert Morren Bokaal 2023

 

Op maandagavond 21 augustus 2023 vertrok een groepje van 5 deelnemers vanuit Voorthuizen naar de wielerbaan Eemland in Amersfoort. Daar aangekomen bevonden zich al 5 deelnemers waarmee het totaal op10 deelnemers uitkwam.


Zoals de reglementen voorschrijven werd gestart met een tijdrit over 1 ronde. De titelverdediger van vorig jaar, Stephan, was erop gebrand om direct met de tijdrit een gat te slaan waarmee hij comfortabel aan de wedstrijd kon beginnen. In het veld van deelnemers was ook nieuwkomer Bart aanwezig. Bart was in de afgelopen maanden regelmatig te vinden tijdens wedstrijden op dezelfde baan in Eemland. Deze baankennis en training hielp hem naar de snelste tijd van 2:04.9 in de tijdrit waarbij hij de wedstrijd met 6bonusseconden voorsprong op Stephan kon beginnen die de tweede snelste tijd neerzette. Ook verrassend was de derde tijd van Mees die slechts 11 seconden toegaf op Bart. Zijn broer Richard wist met slechts 3tiende seconde Jan Kleijer nipt voor te blijven, maar beiden nog steeds binnen 14 seconden van Bart. Achtereenvolgens kwamen Chris (+15), Jeroen (+18), Nic (+19), Jaap (+28) en Leo (+31) over de finish.

 

Uitslag tijdrit


Uitslag tijdrit Gert Morrenbokaal 2023


Een ronde op het afgesloten circuit is 1500 meter, kent 3 linker bochten en een viaduct. Het was een warme en droge maandagavond en de 10 deelnemers waren na een paar minuten rust na de tijdrit klaar voor de wedstrijd. Gijs hield de ronden in de gaten door de bordjes te verwisselen, Jan deed de tijdwaarneming en de registratie van de bonusseconden. Daarnaast was er een handje vol supporters die met luid kabaal de wielrenners bij iedere ronde aanmoedigden.

 

Na de start werd er direct door Stephan een sprint ingezet die de 6 verloren seconden zo snel mogelijk wilde goedmaken en zeker Bart niet in zijn wiel wilde hebben. Dat lukte al na 1 ronde, waarna Bart gevolgd door Jan en Richard de achtervolging inzetten. Daarachter volgde de rest.

 


 

 

 

 

Van start

 

 

 

 

 

 

Helaas waren de rondes nog op 1 hand te tellen toen Nic bij de finish zijn fiets parkeerde. Zijn zware programma van de laatste weken met afstanden boven 300 km en 2 stevige tochten in Limburg bleken voor hem niet de beste voorbereiding. Ondertussen stevende Stephan gestaag door en pakte ronde na ronde meerdere seconden op Bart en zijn groepje. Dat groepje veranderde van samenstelling doordat Jeroen de jump kon maken, maar Richard de aansluiting verloor. Zo was de strijd om de tweede en derde plek de rest van de wedstrijd een taak voor Bart, Jan en Jeroen. De wedstrijd bestond uit 27 ronden, waarbij afgeteld wordt naar 0 en op ronden 17, 7 en aan de finishbonusseconden waren te verdienen. Nog voor de eerste bel die op ronde 18 klinkt, was Jaap flink achteropgeraakt en moest de wedstrijd staken. De ervaring die hij heeft opgedaan in zijn eerste wedstrijd bij de DVR zal ongetwijfeld van pas komen in een toekomstige editie. De eerste doorkomst voor de bonusseconden waren achtereenvolgens voor Stephan, Jan en Bart. Jan probeerde Bart nog wel te lossen maar mede door toedoen van Jeroen was het groepje van 3 vrijwel tot de laatste ronden tot elkaar veroordeeld. Bij de doorkomst van ronde 7 was Stephan wederom de eerste, maar was Bart nu eerder dan Jan over de finishlijn. Omdat Stephan het veld tot aan nummer 4 al binnen 10 ronden op een ronde had gezet, was het voor Gijs een hele klus de juiste ronde op de borden te krijgen, want soms moest er weer 1 ronde bij na passage van Stephan. Dit leidde soms tot chaos en dat werd nog erger op het moment dat Stephan ook het groepje van nummer 2, 3 en 4 op een ronde zette die vervolgens in zijn wiel gingen zitten. De bel voor de laatste ronde die voor Stephan was bedoeld, werd door het groepje van 3 verkeerd geïnterpreteerd waardoor zij 1 ronde te vroeg de slot sprint zijn begonnen. De wedstrijdleiding had de handen vol, maar bijgestaan door onbevooroordeelde uitvallers Nic en Jaap zijn de renners correct afgevlagd en is de uitslag sluitend en bindend.


Bij de huldiging in het clubhuis van Eemland was het podium klaargezet en werden door Richard de bekers uitgereikt aan Jan voor de derde plaats, nipt voorgebleven door Bart op de tweede plaats en met een ronde voorsprong aan Stephan op de eerste plaats.

 

Punten verdeling

 

Criterium Gert Morrenbokaal 2023

 

Einduitslag

 


Einduitslag Gert Morrenbokaal 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het podium

 

 

 

 

 

 

 

 

  Gefeliciteerd!