……....

De Veluwe Renners organiseren op zaterdag 18 en op zondag 19 februari de Speulderbostocht 2023 ...

Meer info >>

**...

...

Meer info >>

Zeven Veluwerenners hebben dee...

...

Meer info >>

archief

Buienradar

Na de opening van het wegseizoen is de eerste klassieker voor de liefhebbers al weer verreden. De Ronde van Vlaanderen.

10 apr.

Zaterdagmorgen hebben een 10-tal Veluwerenners de toertocht-versie van de Ronde van Vlaanderen gereden, een Monument in de wielergeschiedenis waarbij de toerversie van 139 km van start gaat in Oudenaarde. Ieder jaar is er een enorme belangstelling voor deze tocht door de Vlaamse Ardennen wat wel blijkt uit het aantal deelnemers: 16.000!

Ondanks dit grote aantal is alles tot in de puntjes geregeld. Het parkeren bij aankomst, het ophalen van je startnummer en de talloze agenten en verkeersregelaars die ervoor zorgen dat je je eigen voorjaarskoers kunt rijden.

 

En gereden werd er in deze ronde die berucht is om zijn meerdere stroken met kasseien en de korte maar felle klimmetjes. Bij elkaar zorgt het ervoor dat het veel vergt van zowel de renner als van het materiaal. De schade viel reuze mee; we zijn allemaal over "de meet" gekomen en maar 1 lekke band gereden op de Paddenstraat.


Na binnenkomst met een gemiddelde snelheid van 26,4 km/h uiteraard nog even de tijd genomen voor een glaasje Kwaremont met daarbij een puntzak Vlaamse Frites.