Uitslag klim tijdrit Halte Ass...

Na een aantal weken van trainen stond woensdag 15 mei de eerste krachtmeting op het programma. Ook ...

Meer info >>

De Veluwe Krachttoer 2024...

  Deze NTFU-erkende Veluwe Krachttoer is met zijn hoogtemeters een uitstekende t...

Meer info >>

Zoek jij nog een groep om mee ...

    Zoek jij nog een groep om mee te fietsen? Maak kennis met "De Veluwe Renners".&nb...

Meer info >>

archief

Buienradar

Wanneer je besluit mee te doen in groep wielrenners zie je minder goed wat er voor de groep op de weg gebeurt. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je op tijd gewaarschuwd  wordt met signalen, en je anderen kan waarschuwen.


 

Wat beteken al die signalen?


  • Je roept “TEGEN” bij tegemoetkomend verkeer, “VOOR’ bij belemmerende factoren in je eigen rijrichting (bijvoorbeeld als de groep iemand inhaalt) en ‘ACHTER’ wanneer je ingehaald wordt. 


  • Wanneer de groep vanwege deze redenen naar links of rechts beweegt, wuif je met je arm achter je lichaam naar links of rechts, om de rijrichting aan je achterligger duidelijk te maken.

  •  

  • Moet er gestopt worden voor bijvoorbeeld een kruispunt? Steek je hand dan in de lucht en roep “STOP”. Is het kruispunt vrij, dan vervolg je je weg en roep je “VRIJ”.


  • Bij afslagen, roep je als vanzelfsprekend “LINKS” of ‘RECHTS’.


  • Is er een paaltje, hoge drempel, wegversmalling, een hobbel of een ander obstakel op de weg? Roep “PAS OP” of noem het object bij de naam (“PAALTJE!”) en wijs ernaar.

 

Fiets je in een grote groep? Dan herhaal je de signalen en handgebaren van je voorgangers zodat ze doorgegeven kunnen worden naar achter. Op deze manier kan iedereen in de groep lekker veilig wielrennen.